Skip to content

Suomenhevonen

 

Suomenhevonen on ainoa alkuperäinen suomalainen hevosrotu. Sitä jalostetaan neljänä eri jalostus-suuntana: juoksijana, ratsuna, työ- ja pienhevosena.

Suomenhevosen käyttö on vaihdellut kulkuneuvosta sotilasratsuun ja työhevosesta yleishevoseen sekä edelleen ravuriksi ja ratsuksi kaikkiin ratsastuksen lajeihin.

Suomenhevosia oli määrällisesti eniten 1950-luvulla, silloin yli 400 000, mutta maaseudun koneellistumisen myötä suomenhevosen kanta romahti, kunnes jäljellä oli lähes ainoastaan ravihevoset, reilu 10 000 hevosta.

1960-luvun lopulla alkoi ratsastus kasvattaa suosiotaan voimakkaasti ja vuonna 1973 perustettiin Suomenratsut ry edistämään suomenhevosen ratsukäyttöä. Suomenhevosten kanta on jatkuvassa nousussa ja tällä hetkellä suomenhevosia on yli 20 000. Ravureita ja ratsuja on suunnilleen yhtä paljon ja ratsuhevosten määrä lisääntyy koko ajan tasaisesti.

Luonteeltaan suomenhevonen on yhteistyöhaluinen, pyrkivä ja tosissaan yrittävä. Suomenhevonen mitä mainioin harrastus ja kilpakaveri. Samalla hevosella voi parhaimmillaan harrastaa ja urheilla koko perhe.

 

 

 

Suomenhevoset GoExpo Horsessa

Lisätietoa tapahtumasta saat liittymällä messuklubiin.

liity messuklubiin