Skip to content

Irlannincob

Irishcob eli irlannincob on risteytysrotu, joka on kehittynyt Irlannissa kiertolaisten toimesta. Perimä sisältää mm. welsh-, dales-, connemara-ja fellponia sekä shire-ja clydesdalehevosta. Rodun virallinen historia juontaa juurensa 1900-luvun loppupuolelle, jolloin Irlantiin perustettiin rodun säilyttämiseksi irlannincobien ensimmäinen kantakirja. Suomessa toimii oma kotimainen tytärkantakirja Suomen irlannincob -yhdistyksen alla.

Irlannincob on tiivis, lihaksikas ja voimakas hevonen, jolla on suuret luut ja runsaasti jouhia. Hevonen on rakenteeltaan tasapainoinen, seisoo ryhdikkäästi ja on vaikuttavan näköinen. Säkäkorkeudet vaihtelevat ponikokoisista 170 cm korkeisiin jätteihin. Tunnusomaista ovat runsas vuohiskarvoitus jaloissa sekä useimmilla yksilöillä viikset. Kantakirjassa sallittuja värejä ovat kaikki paitsi albiino. Yleisimmin irlannincobit ovat kirjavia.

Hevosharrastajat ovat ihastuneet tähän komean ulkomuodon ja viisaan luonteen omaavaan rotuun. Irlannincob on erinomainen ja monipuolinen yleishevonen, joka sopii koko perheen hevoseksi. Se on myös monipuolinen harrastuskaveri vaelluksille, kouluratsuksi, valjakkoon, westerniin ym. Suomessa irlannincobien määrä lisääntyy vuosi vuodelta.

 

GoExpo Horsessa pääset tutustumaan rotuun livenä!

Lisätietoa tapahtumasta saat liittymällä messuklubiin.

GoExpo Horsen messuklubi