Skip to content

Kouluratsastuksen Suomen ykkösnimi – Anna von Wendt

Kouluratsastuksen harrastajia hemmotellaan opetusklinikoilla, jotka vetää yksi Suomen tämän hetken parhaista kouluratsastajista, Anna von Wendt. Hän ratsastaa lauantain opetusklinikassaan pippurisella tammalla Donna Lottchenilla ja sunnuntaina Annan alla nähdään ykkösratsu Denzel.  Valmentajana ja opettajana hän keskittyy erityisesti hevosten suoruuteen ja hänen perusperiaatteenaan on ratsastaa hevonen mahdollisimman kevyeksi. Ratsastus ei ole voimalaji, mutta ratsastaja tarvitsee vahvan istunnan. Valmennuksessaan von Wendt keskittyy myös ratsastajien istuntaan ja pyrkii korjaamaan sitä.

.

Annan terveiset

Annan kisakausi on vasta alkutekijöissään ja kevät onkin täynnä jännittäviä kisoja. Alkuvuodesta Horse tavoitti Annan maajoukkuevalmennuksesta Ypäjältä.

”Tikissä ollaan!”-kuului Annan terveiset. Luottohevonen Denzel on hyvässä kunnossa. GP-ratsun oli jo arveltu siirtyvän eläkkeelle, mutta Anna kertoo sen olevan ehkä parhaassa kunnossa koskaan. Hevostilanne on muutenkin hyvä, sillä Suomessa asuvien ratsujen lisäksi Annalla on Saksassa kaksi loistokuntoista huippuhevosta, Schubert ja Sir Fashion.

Helmikuun alussa Saksan Ankumissa järjestetyissä kilpailuissa Inter II tasolta ropisi mainiot prosentit 66,842. Hieno onnistuminen, paljon onnea Anna ja Sir Fashion!
” Fasu oli kilpailuissa kuin herrasmies. Vähän kuumeni, mutta ei mitään vakavaa. Oli tosi hyvä kilpakumppani ja teki juuri niin kuin pyysin”, kommentoi Anna kisoja tuoreeltaan GoExpo Horselle.

 

Katso klinikan aikataulu

Katso koko ohjelma


Kuvassa Sir Fashion